Hartcoherentie helpt je rustig en diep slapen

Dr Inge Declercq is neurologe en slaapexpert in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Zijzelf gebruikt ook hartcoherentie om rustiger te worden voornamelijk om in te slapen.

Wij krijgen veel impulsen binnen tijdens de dag: wat we beleefd hebben, gehoord, gezien en gelezen, onze zorgen, frustraties of opwindingen. Meestal nemen we niet de tijd om dit alles te verwerken doordat we steeds druk bezig zijn.
Pas als we in bed kruipen, is er stilte. Dan begint ons hoofd alles te verwerken met als gevolg dat we niet kunnen inslapen.

TIP: neem de tijd om je dag te overschouwen vòòr je onder de lakens kruipt, pas als je hoofd weer rustig is, ga je naar bed

Hartcoherentie brengt je brein in emoties in balans zodat je rustiger wordt. Het enigste wat je moet doen is gedurende 5-10 min ademen aan een specifiek tempo. Lees er hier meer over.

Er bestaan verschillende app’s die het tempo aangeven. Zelf gebruik ik de Kardia app. Je kan die nauwkeurig instellen en je favoriete geluid kiezen. Sinds kort kan je licht laten projecteren op het plafond, het vormt een vage cirkel die groeit en krimpt op het ritme van de hartcoherente ademhaling. Ideaal voor mensen die hun partner niet willen storen met het geluid (alhoewel de partner natuurlijk òòk baat heeft van hartcoherentie!).

TIP: wat ik doe: ik stel ’s avonds de timer van de app in op 20 minuten. Terwijl mijn ademhaling het ritme volgt, val ik langzaam in slaap, de app stopt vanzelf.

Hartcoherentie werkt krachtig en is eenvoudig aan te leren.

Duurt het lang voor je hoofd stil is of ben je het beu ’s nachts wakker te liggen?

Maak een afspraak of contacteer me: 0486/ 15 25 41

Lees ook mijn andere blogs: