Je energieke zelf herontdekken met chiropraxie

Lichamelijke klachten door stress

In de huidige samenleving komt stress steeds vaker voor. IJverige werknemers smijten zich volledig in hun job en proberen te voldoen aan de steeds toenemende werkdruk. Sommigen gaan uiteindelijk kopje onder in onze prestatiemaatschappij en ondervinden lichamelijke en mentale gevolgen van stress.

Aan de hand van chiropraxie kan ik je begeleiden om je energie terug te vinden. Als geregistreerd chiropractor bij de Belgische Vereniging van Chiropractors en craniosacraaltherapeut ben ik al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het verminderen van stress en de vervelende gevolgen ervan. Na een aantal sessies voel je minder pijn, wat een positieve invloed heeft op je gezondheid, je humeur, je gezin en je job.

Hoe ik te werk ga

Ik begin een chiropraxie sessie telkens met een persoonlijk gesprek waarin je me vertelt over de pijn en klachten die je ervaart en je medische voorgeschiedenis. Tijdens een lichamelijk onderzoek evalueer ik de beweeglijkheid van de gewrichten en soepelheid van de spieren. Ik pak niet enkel de gevolgen van stress aan, ik ga ook op zoek naar de oorzaak ervan. In deze fase bespreken we ook je stresssituatie en de mogelijke elementen die de stress veroorzaken. Zo kunnen we vermijden dat de pijn terugkeert.

Welke fysieke klachten we aanpakken?

 • nekpijn
 • hoofdpijn
 • duizeligheid
 • (lage) rugpijn
 • pijn in schouder of arm

Dan is chiropraxie iets voor jou. Ik herstel de bewegingsbeperking van de wervels en behandel de spieren die te gespannen zijn. De behandeling wordt aangepast aan jouw specifieke situatie. Bij de chiropraxie hoort ook een deel preventie. Van zodra je klachten aanzienlijk verminderen, kan je ze ook in de toekomst voorkomen met een onderhoudsprogramma.

Vaak hoofdpijn, een gespannen nek, schouders of rug?

Samen nemen we de tijd om je klachten aan te pakken. Maak een afspraak.
Zit je nog met enkele vragen? Bel me gerust even op, 0486/ 15 25 41 of 055/ 30 06 47.

Ik haal de last van je schouders met chiropraxie op jouw maat.

Contacteer me

Craniosacraaltherapie

Naast de klassieke chiropraxie kan je bij mij ook terecht voor manuele craniosacraaltherapie. Een craniosacrale behandeling is heel zacht. Ik hou mijn handen op je schedel (cranium) of je heiligbeen (sacrum) waaraan de vliezen van de hersenen en het ruggenmerg verbonden zijn. Aan de hand van subtiele handbewegingen ebben de spanningen in de vliezen weg.

Het resultaat

Door de zachte, diepgaande manuele behandeling van het centrale zenuwstelsel gaat je lichaam opnieuw ontspannen. Je hele zenuwstelsel komt tot rust. De mist in je hoofd trekt weg, je voelt je meer in balans en ervaart innerlijke rust.

 • helder hoofd
 • minder duizelig
 • minder spierpijn
 • betere nachtrust
 • betere concentratie
 • minder stressgevoelig
 • rustig en ontspannen gevoel

Val je moeilijk in slaap of kan je je moeilijk concentreren?

Dan kan de craniosacraaltherapie iets voor je betekenen.

Terug naar fysieke en mentale rust?

Maak een afspraak.

Getuigenissen

Femke

Sylvie is reeds enkele jaren mijn vaste chiropractor. Haar professionalisme en zachtheid zijn de reden waarom ik blijf teruggaan! Onlangs volgde ik ook Hartcoherentie waardoor oa heel wat angsten zijn aangepakt. Sylvie neemt steeds haar tijd, met aandacht voor jouw specifieke noden.

Vincent

Na een heel zwaar anderhalf jaar was ik volledig uitgeput. Had ik last van hoofd en nekpijn. Na de eerste twee sessies bij Sylvie was ik reeds verlost van de hoofd en nekpijn. Dan heeft Sylvie me hartcoherentie aangeleerd. Een heel fijn gevoel om niet altijd aan 100% te leven en af en toe eens rust voor jezelf te nemen en te genieten van kleine dingen. Bedankt Sylvie

Véronique

Op regelmatige tijdstippen ga ik voor een chiropractische behandeling bij Sylvie. Na een korte beschrijving van de last weet zij perfect waar te behandelen en ik kom steeds, weliswaar lichtjes gekraakt, maar herboren terug thuis. Dit helpt echt, ik ben er 100% van overtuigd. Er heerst een welgekomen, aangename sfeer, een gezellige warmte, zachte muziek. De behandeling zelf begint speurend met zachte handen en een bewegende tafel, harder masserend waar nodig om te eindigen met een verlossend ‘krakje’. Zo heilzaam.

Karen

Voor mij was de chiropractische behandeling zeer aangenaam. Ik kreeg bij aankomst een zeer warm onthaal in een lekker warme ruimte, waar ik ook nog eens getrakteerd werd op heerlijke, ontspannende geuren. De innerlijke rust van Sylvie reflecteerde zich op mij waardoor ik nog meer inzichten kreeg in waar ik naartoe wil leven. Na enkele behandelingen kreeg ze de blockages telkens weg. Ook werd er tijd gemaakt voor een kort gesprek. Je voelt je er echt welkom, niet als een nummer of zoveelste patiënt, maar wel als persoon.

Patricia

Paar jaar geleden ging ik voor het eerst naar Sylvie. Ik had plots een hevig pijn in de linker bovenhelft van mijn rug gekregen. Het was alsof er iemand een dolk diep in mijn rug had gestoken. Ik voelde mij er meteen op mijn gemak en veilig in haar handen. De behandeling is enerzijds pijnlijk, maar doet tegelijkertijd toch zo'n deugd. Het was een hardnekkige pijn, maar ze heeft me geholpen. Ik kan me over het algemeen moeilijk ontspannen, maar eens bij haar binnen valt er zo'n rust over mij.

Sylvie en Isaac

Onze ervaring met Sylvie De Beer, of hoe iemand je leven zo positief kan veranderen. 15 jaar na de hersenbloeding van mijn man, en eigenlijk al evenveel jaren van zware migrainehoofdpijnen, vond zij de behandeling die mijn man zo heeft geholpen. En nog steeds! Door haar zachte behandeling kunnen wij er telkens weer tegenaan! Bedankt Sylvie.

Martine

Sylvie is al jarenlang onze vaste chiropractor. Via deze recensie wil ik haar bedanken voor haar professionele hulp en ondersteuning. Rug- en nekklachten, stress, pijnlijke spieren... Sylvie behandelde mij telkens op de juiste manier. Na haar behandeling zijn niet alleen mijn klachten weg, ik heb ook altijd meer energie. Bedankt, voor alles. Martine

Laurence

Beste Sylvie, Ik wou je even feedback geven en je bedanken voor wat een effect jouw behandeling heeft. Vooral na de laatste behandeling voelde ik een gelukzalig gevoel. Het is een heel eind rijden naar jou en in mijn super drukke agenda is het niet evident om zomaar 2 uur vrij te maken, maar het gevoel na de behandeling is zo fantastisch dat de weg terug naar huis niet lang genoeg kan duren. Telkens weer bots ik op een omleiding op de weg terug waardoor ik kleine wegen moet inslaan en zo prachtige straten en natuur ontdek. Ik wou je dit toch even laten weten want wat je doet is helend voor lichaam en geest.